Barbershop

DE BARBERSHOP

ALLEEN VOOR ECHTE MANNEN

Veel mannen scheren zich tegenwoordig met moderne scheer- apparaten zoals Body Cruisers, Gillette Mach 13 scheermes met drie trilfuncties en andere aanverwante artikelen. Samen met het verloren gaan van ‘scheerkennis’ hebben deze producten er mede voor gezorgd dat de mooie traditie van het traditioneel scheren helaas de das om werd gedaan. En dat is jammer want traditioneel scheren heeft namelijk een aantal voordelen t.o.v. de huidige technieken. Studio Looks heeft deze mooie traditie van vroeger een nieuw leven ingeblazen met de technieken van nu .

Als er wordt gesproken over traditioneel scheren wordt meestal het scheren met een zogenaamd ‘open mes’ bedoeld en vaak wordt gedacht dat dit heel moeilijk is. Scheren met een open mes is echter niet zo moeilijk als veel mensen denken, het vergt alleen een hoop oefening. Vroeger kwam die oefening met de jaren: nat scheren met open mes ging over van vader op zoon en al doende leerde men scheren terwijl de baardgroei zich ontwikkelde. Nu is dat helaas vaak niet meer zo en moeten mannen op latere leeftijd leren scheren. Scheren met een open mes is dus wel iets waar je tijd in moet steken, maar je krijgt er dan ook een hoop voor terug:

Ten eerste natuurlijk dat heerlijke nostalgische gevoel wat hoort bij het klassieke scheren, maar minstens zo belangrijk; een gladdere en schonere huid en daardoor minder irritatie. Open scheermessen scheren een veel groter oppervlak per scheerbeweging omdat het snijvlak veel groter is dan bij wegwerpmesjes. De scheerkwaliteit is simpelweg superieur. Ook is het met een open scheermes mogelijk om lange haren te scheren omdat deze niet tussen de kleine mesjes van een wegwerpmes blijven hangen.

Een open scheermes dat goed onderhouden wordt gaat vaak een leven lang mee en scheelt op een mensenleven al gauw duizend euro aan wegwerp- scheermesjes. Dat is een behoorlijke kostenbesparing en is ook nog eens veel duurzamer.  Al met al dus een behoorlijk aantal redenen om klassiek te scheren.

Ruik de geuren die je doen denken aan vervlogen tijden en er- vaar dat nostalgische gevoel. Kijk hoe klanten ingezeept worden en messcherp geschoren worden met fonkelende messen. Loop langs onze kast met een uitgebreid scala aan producten. Denk hierbij aan messen en krabbertjes tot kwasten, scheercrèmes en aftershave. Producten die elke moderne heer in zijn bezit zou moeten hebben, producten die van een jongen een man maken.

Neem plaats op één van onze klassieke herenstoelen, ontspan en ervaar het zelf, klassieke verzorging voor de moderne man!

kijk ook op scheertips.com

naamloos barber