Haaruitval door Chemotherapie

HAARUITVAL DOOR CHEMOTHERAPIE

Haarverlies: een bron van stress en onzekerheid

Kanker raakt mensen in de kern van hun bestaan en heeft vele gevolgen. Innerlijk. Maar ook uiterlijk. Bijvoorbeeld als door medicijngebruik haaruitval optreedt. Erover praten valt vaak niet mee. Er is al zo veel dat tijd, energie en aandacht vraagt. Daar bovenop kunnen er gevoelens van schaamte zijn: onze haardos verliezen betekent ook een stuk van ons imago verliezen. Ons zelfbeeld verandert, we voelen ons onaantrekkelijk en worden onzeker over hoe we overkomen op anderen. Misschien trekken we ons daarom zelfs terug, blijven we uit angst voor negatieve reacties binnen en worden we somber.

 

Herkent u zich in het bovenstaande? Tobt ook u met haarverlies als gevolg van uw ziekte? En heeft u behoefte aan professionele ondersteuning en advies op maat?

Als gecertificeerd haarwerkspecialist ben ik er speciaal voor u. Mijn naam is Susanne den Adel. In deze brochure stel ik mij aan u voor en vertel ik wat ik voor u kan doen. Ik bied u om te beginnen een geduldig luisterend oor. Samen met u zet ik vervolgens op een rij wat uw wensen en behoeften zijn als het gaat om een pruik of haarwerk. Daar zoek ik de mooiste en meest comfortabele oplossing bij. Iedereen is anders. Ook ú bent uniek. Daarom zet ik mij volledig in voor een oplossing die perfect bij ú past.

 

Mijn persoonlijke motivatie

Enkele jaren geleden verloor ik mijn zus aan kanker. Mede om die reden voel ik me bijzonder betrokken bij mijn cliënten. Als gevolg van chemotherapie verloor mijn zus haar haar en ik besloot toen haarwerkspecialist te worden. Het laatste haarwerk dat mijn zus droeg, heb ik destijds eigenhandig voor haar gemaakt. Dankzij mijn activiteiten als haarwerkspecialist heb ik het voorrecht mensen van heel dichtbij te leren kennen en hen zorg en aandacht te geven in een voor hen kwetsbare periode. Het vertrouwen dat ik van mijn cliënten ervaar, geeft me vleugels. Ik mag er zijn voor mijn cliënten, als mens en als professional. Mooier werk dan dit kan ik me daarom niet voorstellen.

 

Een eerste afspraak

Heeft u behoefte aan informatie over de diverse mogelijkheden die er zijn op het gebied van pruiken en haarwerken? Dan nodig ik u van harte uit voor een eerste afspraak. Deze kan naar keuze plaatsvinden:

 • bij kapsalon&haarkliniek Studio Looks in Goes
 • in de zorginstelling waar u wordt behandeld
 • bij u thuis

 

Ik neem ruim de tijd voor u, zodat u in alle rust uw verhaal kunt doen. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunnen tijdens de eerste ontmoeting de volgende punten aan de orde komen:

 • de verschillende mogelijkheden op het gebied van pruiken en haarwerken. Daarbij heeft u de keuze uit reeds kant-en-klare oplossingen of een unieke, speciaal voor u gemaakte pruik of haarwerk
 • advies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie
 • het nauwkeurig aanmeten van een pruik of haarwerk
 • desgewenst bestellen van zichtexemplaren

 

Een volgende afspraak

Tijdens een volgende afspraak kunt u de voor u bestelde zichtexemplaren of de speciaal voor u gemaakte pruik/haarwerk passen. Zijn er aanpassingen nodig, dan verricht ik die zo spoedig mogelijk. Op die manier kunt u binnen zo kort mogelijke tijd gebruikmaken van een fraai product dat optimaal comfort biedt.

 

Altijd aan uw zijde: de specialisten van kapsalon&haarkliniek Studio Looks

Kapsalon&haarkliniek Studio Looks is de vaste uitvalsbasis voor al mijn werkzaamheden op het gebied van haar- en hoofdhuidverzorging, pruiken en haarwerken. Mijn medewerkers en ik ondersteunen u op een zeer persoonlijke manier. Dat doen we vóór, tijdens en na uw medische behandeling. U kunt daarbij onder andere ook kiezen voor hoofdhuidmassages en permanente make-up.

Ook tijdens chemotherapie, bestraling en intensieve medicatie het juiste advies en beste zorg.

 

Hulp of advies nodig? Trek aan de bel!

U draagt een pruik of haarwerk en heeft vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen. Met plezier sta ik u met raad en daad terzijde.

 

Onderhoud en reparatie

Uw pruik of haarwerk blijft mooi en comfortabel in het dragen als u het op de juiste manier verzorgt. Ook op dit punt kunt u rekenen op gedegen, professioneel advies. Reinigings- en onderhoudsproducten zijn bij mij verkrijgbaar.

Haaruitval is een neveneffect van ​chemotherapie​​. U moet wel weten dat niet elke ​chemotherapie​​ tot haarverlies leidt. Sommige therapieën richten zich namelijk op andere eigenschappen van de kankercellen. Men mag ook niet vergeten dat het hoofdhaar en het lichaamshaar na het stopzetten van dechemotherapie ​​weer gaan groeien na de evacuatie van alle moleculen.

 

Aanvankelijk kan het haar er anders uitzien, maar daarna wordt het weer in de meeste gevallen net als voordien. Haaruitval doet zich niet noodzakelijk bij elke chemotherapie voor. Het dragen van een koelhelm tijdens elke chemotherapie sessie kan de haaruitval verminderen. De resultaten verschillen wel van persoon tot persoon en naargelang het type van chemotherapie. Praat erover met uw arts voor het begin van de behandeling als u er een beroep op wilt doen. Als u een pruik wilt dragen, kies er dan één voor de haaruitval. Zo kunt u een zo gelijkend mogelijk model kiezen. Als u lang haar hebt, kunt u het geleidelijk aan korter laten knippen om alvast aan het idee van een kort kapsel te wennen.

 

Om het herstel na een chemo te bevorderen kunnen er speciale hoofdhuid behandelingen uitgevoerd worden en is er tevens een ​behandeling voor thuis​​ beschikbaar.

PRUIKEN EN HAARSTUKKEN
MUTSJES & TURBANS
VERZEKERING
HOOFDHUID PROBLEMEN
HAARUITVAL
HAARUITVAL DOOR CHEMOTHERAPIE
HOOFDHUID CHECK
KEURING

Onze klanten

 • 1 star review  Een cadeaubon helaas een week te lang in de kast laten liggen! Het was zo'n leuk vaderdagcadeau.. Nu hebben we er natuurlijk zelf te lang mee gewacht, maar 50% bijbetalen op de al gekochte behandeling vond ik toch nog prijzig en wel een slechte service. Het is toch al betaald? #geenaanrader #datdoenwedusnooitmeer

  Annelies Ros Avatar Annelies Ros
  25 June 2016

  5 star review  Ik kom hier altijd graag!

  Ilse Vanhommerig - van den Dool Avatar Ilse Vanhommerig - van den Dool
  15 August 2015

  5 star review  Een grote fan

  Marianne Goudzwaard-van Rijswijk Avatar Marianne Goudzwaard-van Rijswijk
  13 April 2015
 • 5 star review  Al meer dan een jaar doe ik bij Anke schoonheidsbehandelingen. Eerst met de producten van Janssen en nu met de producten van Murad. Sinds de komst van Murad is mijn huid heel goed verbeterd! Het is altijd gezellig bij Anke en ik voel me er ontzettend op mijn gemak!

  Esther van der Weele Avatar Esther van der Weele
  1 April 2016

  5 star review  Uitstekende service en mijn haartjes zien er altijd weer tiptop uit! Super blij met jullie als kapper!

  Cynthia Kok Avatar Cynthia Kok
  30 November 2016

  4 star review  Zeer klant vriendelijk, up to date, goed knipwerk, mooie zaak, creatieve actieve ondernemers, goede kwaliteit/ prijsverhouding en binnen kort het ultieme mannen ding in een zaak als deze..... scheren op ambachtelijke wijze!! Waarom geen vijf sterren? Blijven ze scherp. 😀

  Leonard Koppelaar Avatar Leonard Koppelaar
  2 February 2014