• Home
  • Haaruitval door chemotherapie

Haaruitval door chemotherapie

Haarverlies: een bron van stress en onzekerheid

Kanker raakt mensen in de kern van hun bestaan en heeft vele gevolgen. Innerlijk. Maar ook uiterlijk. Bijvoorbeeld als door medicijngebruik haaruitval optreedt. Erover praten valt vaak niet mee. Er is al zo veel dat tijd, energie en aandacht vraagt. Daar bovenop kunnen er gevoelens van schaamte zijn: onze haardos verliezen betekent ook een stuk van ons imago verliezen. Ons zelfbeeld verandert, we voelen ons onaantrekkelijk en worden onzeker over hoe we overkomen op anderen. Misschien trekken we ons daarom zelfs terug, blijven we uit angst voor negatieve reacties binnen en worden we somber.

 

Herkent u zich in het bovenstaande? Tobt ook u met haarverlies als gevolg van uw ziekte? En heeft u behoefte aan professionele ondersteuning en advies op maat?

Als gecertificeerd haarwerkspecialist ben ik er speciaal voor u. Mijn naam is Susanne den Adel. In deze brochure stel ik mij aan u voor en vertel ik wat ik voor u kan doen. Ik bied u om te beginnen een geduldig luisterend oor. Samen met u zet ik vervolgens op een rij wat uw wensen en behoeften zijn als het gaat om een pruik of haarwerk. Daar zoek ik de mooiste en meest comfortabele oplossing bij. Iedereen is anders. Ook ú bent uniek. Daarom zet ik mij volledig in voor een oplossing die perfect bij ú past.

 

Mijn persoonlijke motivatie

Enkele jaren geleden verloor ik mijn zus aan kanker. Mede om die reden voel ik me bijzonder betrokken bij mijn cliënten. Als gevolg van chemotherapie verloor mijn zus haar haar en ik besloot toen haarwerkspecialist te worden. Het laatste haarwerk dat mijn zus droeg, heb ik destijds eigenhandig voor haar gemaakt. Dankzij mijn activiteiten als haarwerkspecialist heb ik het voorrecht mensen van heel dichtbij te leren kennen en hen zorg en aandacht te geven in een voor hen kwetsbare periode. Het vertrouwen dat ik van mijn cliënten ervaar, geeft me vleugels. Ik mag er zijn voor mijn cliënten, als mens en als professional. Mooier werk dan dit kan ik me daarom niet voorstellen.

 

Een eerste afspraak

Heeft u behoefte aan informatie over de diverse mogelijkheden die er zijn op het gebied van pruiken en haarwerken? Dan nodig ik u van harte uit voor een eerste afspraak. Deze kan naar keuze plaatsvinden:

  • bij kapsalon & haarkliniek Studio Looks in Goes
  • in de zorginstelling waar u wordt behandeld
  • bij u thuis

 

Ik neem ruim de tijd voor u, zodat u in alle rust uw verhaal kunt doen. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunnen tijdens de eerste ontmoeting de volgende punten aan de orde komen:

  • de verschillende mogelijkheden op het gebied van pruiken en haarwerken. Daarbij heeft u de keuze uit reeds kant-en-klare oplossingen of een unieke, speciaal voor u gemaakte pruik of haarwerk
  • advies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie
  • het nauwkeurig aanmeten van een pruik of haarwerk
  • desgewenst bestellen van zichtexemplaren

 

Een volgende afspraak

Tijdens een volgende afspraak kunt u de voor u bestelde zichtexemplaren of de speciaal voor u gemaakte pruik/haarwerk passen. Zijn er aanpassingen nodig, dan verricht ik die zo spoedig mogelijk. Op die manier kunt u binnen zo kort mogelijke tijd gebruikmaken van een fraai product dat optimaal comfort biedt.

Altijd aan uw zijde: de specialisten van kapsalon&haarstudio Studio Looks

Kapsalon&haarkliniek Studio Looks is de vaste uitvalsbasis voor al mijn werkzaamheden op het gebied van haar- en hoofdhuidverzorging, pruiken en haarwerken. Mijn medewerkers en ik ondersteunen u op een zeer persoonlijke manier. Dat doen we vóór, tijdens en na uw medische behandeling. U kunt daarbij onder andere ook kiezen voor hoofdhuidmassages en permanente make-up.

Ook tijdens chemotherapie, bestraling en intensieve medicatie het juiste advies en beste zorg.

Hulp of advies nodig? Trek aan de bel!

U draagt een pruik of haarwerk en heeft vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen. Met plezier sta ik u met raad en daad terzijde.

Neem contact met mij op

 

Onderhoud en reparatie

Uw pruik of haarwerk blijft mooi en comfortabel in het dragen als u het op de juiste manier verzorgt. Ook op dit punt kunt u rekenen op gedegen, professioneel advies. Reinigings- en onderhoudsproducten zijn bij mij verkrijgbaar.

Haaruitval is een neveneffect van ​chemotherapie​​. U moet wel weten dat niet elke ​chemotherapie​​ tot haarverlies leidt. Sommige therapieën richten zich namelijk op andere eigenschappen van de kankercellen. Men mag ook niet vergeten dat het hoofdhaar en het lichaamshaar na het stopzetten van dechemotherapie ​​weer gaan groeien na de evacuatie van alle moleculen.

 

Aanvankelijk kan het haar er anders uitzien, maar daarna wordt het weer in de meeste gevallen net als voordien. Haaruitval doet zich niet noodzakelijk bij elke chemotherapie voor. Het dragen van een koelhelm tijdens elke chemotherapie sessie kan de haaruitval verminderen. De resultaten verschillen wel van persoon tot persoon en naargelang het type van chemotherapie. Praat erover met uw arts voor het begin van de behandeling als u er een beroep op wilt doen. Als u een pruik wilt dragen, kies er dan één voor de haaruitval. Zo kunt u een zo gelijkend mogelijk model kiezen. Als u lang haar hebt, kunt u het geleidelijk aan korter laten knippen om alvast aan het idee van een kort kapsel te wennen.

 

Om het herstel na een chemo te bevorderen kunnen er speciale hoofdhuid behandelingen uitgevoerd worden en is er tevens een ​behandeling voor thuis​​ beschikbaar.

Ervaringen van onze klanten

Nienke Dekker

“Ik vind dat er een prettige sfeer hangt, zodra je binnenkomt word je begroet. Er word gevraagd of je wat wil drinken. En ze luisteren echt wat je wilt met je haar.”

Martine Schoe

“De enige die ik nog aan mijn haar laat. Geweldig personeel! Super goede service en gewoon een hele goede kapsalon!!”

Corina Smit

“Super aardig personeel en zeer professioneel!”

Cynthia Kok

“Uitstekende service en mijn haartjes zien er altijd weer tiptop uit! Super blij met jullie als kapper!”

Ilse Vanhommerig – van den Dool

“Ik kom hier altijd graag!”

Wendy Geleedst-Dieleman

“Altijd super tevreden bij Susanne. Pas ook een oil treatment laten doen omdat mijn haar wat droog was, nu vele malen beter.”

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan zowel telefonisch als online.