• Home
 • Hoofdhuid problemen

Hoofdhuid problemen

Last van je hoofdhuid? Het belang van goede verzorging.

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Door je hoofdhuid te verzorgen, creëer je een goede basis voor je haar. Dat maakt de kans op lange glanzende lokken een stuk groter. Helaas is niet iedereen gezegend met een gezonde hoofdhuid.

Sterker nog: er zijn een aantal veel voorkomende hoofdhuidproblemen die de uitstraling van je haar kunnen aantasten. Door deze problemen op tijd te herkennen en te verzorgen, ben je in staat om je haar zo gezond mogelijk te houden.

studio-looks-hoofdhuid-problemen

Last van je hoofdhuid?

Een gezonde huid herken je aan een soepel gevoel en een lichtroze kleur. Merk je dat de huid bij je haaraanzet er rood uitziet, heb je last van schilfertjes of begint de huid regelmatig te jeuken? Dan kan dit wijzen op een hoofdhuid ziekte. Er zijn een aantal veel voorkomende problemen die je kunt ervaren:

 

 • Droogheid
 • Overgevoelige huid
 • Roos
 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Ontstoken haarwortels

 

Deze hoofdhuid aandoeningen kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben. Misschien maakt je huid van nature te veel talg aan, wat weer zorgt voor irritatie en schilfertjes. Of misschien is de natuurlijke barrièrefunctie van je huid verstoord, waardoor je meer kans hebt op ontstekingen. Wat het probleem ook is: je kunt het verhelpen en voorkomen met de juiste verzorging voor je hoofdhuid.

Controle door een expert

Het kan lastig zijn om te bepalen welk hoofdhuidprobleem er daadwerkelijk speelt. Vraag daarom om advies bij een expert zodra je last begint te krijgen van vervelende symptomen. Een professional is in staat om de huid van dichtbij te bekijken en kan zo bepalen wat de oorzaak is van je kapotte hoofdhuid. Zo wordt de situatie goed in kaart gebracht en is het mogelijk om een plan van aanpak op te stellen. Op deze manier weet je wat je moet doen om toekomstige problemen te voorkomen. Uiteraard is het ook meteen mogelijk om een hoofdhuid behandeling te ondergaan, zodat de klachten direct worden verholpen.

Behandelen

Tijdens een hoofdhuid behandeling wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je huid weer in balans komt. Zo is het mogelijk om producten te gebruiken die je hoofdhuid kalmeren, maar zorgt een professional er ook voor dat het herstellende vermogen van je huid wordt gestimuleerd. Doordat de behandeling altijd helemaal is afgestemd op jouw unieke huid, weet je zeker dat alle problemen gericht worden aangepakt. Zo kan goede hoofdhuidverzorging verschillende dingen bereiken:

 

 • Vroegtijdige veroudering van de huid tegengaan
 • Erfelijke problemen verzorgen en verhelpen
 • De huid en haarwortels voeden en stimuleren
 • Overmatige haaruitval verminderen of zelfs helemaal voorkomen

 

Kortom: het is altijd goed om een afspraak te maken met een professional zodra je merkt dat je last hebt van mogelijke hoofdhuid aandoeningen. Neem daarom vooral contact op voor een uitgebreide screening en maak een afspraak om je hoofdhuid te verzorgen.

Ervaringen van onze klanten

Nienke Dekker

“Ik vind dat er een prettige sfeer hangt, zodra je binnenkomt word je begroet. Er word gevraagd of je wat wil drinken. En ze luisteren echt wat je wilt met je haar.”

Martine Schoe

“De enige die ik nog aan mijn haar laat. Geweldig personeel! Super goede service en gewoon een hele goede kapsalon!!”

Corina Smit

“Super aardig personeel en zeer professioneel!”

Cynthia Kok

“Uitstekende service en mijn haartjes zien er altijd weer tiptop uit! Super blij met jullie als kapper!”

Ilse Vanhommerig – van den Dool

“Ik kom hier altijd graag!”

Wendy Geleedst-Dieleman

“Altijd super tevreden bij Susanne. Pas ook een oil treatment laten doen omdat mijn haar wat droog was, nu vele malen beter.”

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan zowel telefonisch als online.