Wat is microneedling en hoe werkt het?

 

Tijdens een behandeling worden er gecontroleerd op hoge snelheid verticale kleine gaatjes in de huid gemaakt. Door deze microwondjes komen groei-en helende factoren vrij, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd. Juist deze vernieuwing van de huid heeft veel gunstige uitwerkingen. De huid geneest na microneelding voornamelijk door de productie van collageen en tevens zorgt de behandeling voor stimulatie van nieuwe, gezonde bloedvaatjes die zuurstof en voedingsstoffen doen aanvoeren. De behandeling resulteert daarom in huidverjonging en vermindering van fijne lijntjes.

Door het gebruik van een hoogwaardige tussenstof tijdens de microneedling behandeling worden de gebruikte actieve werkstoffen  80% sneller en beter in de huid opgenomen. Met normale crémes is dit slechts 7 tot 10%.

De keuze van de tussenstof is afhankelijk van het doel van de behandeling.

 

Littekens en pigmentvlekken

 

De heropbouw van het collageen kan ook goed bijdragen in vermindering van littekens en het verzachten van textuur, waardoor de huid weer een glad uiterlijk krijgt. Aanwezige pigmentvlekken zullen sneller worden afgestoten waarna een herverdeling van nieuwe pigmenten zal ontstaan.

 

Microneedling kan worden ingezet voor pigment, littekens en verbeteren van de algehele huidstructuur