• Home
  • Oorzaken haarverlies

De verschillende oorzaken van haaruitval

De redenen van haaruitval kunnen ontzettend divers zijn. Sommige mensen hebben last van een medisch probleem, terwijl anderen juist met een erfelijke aandoening te kampen hebben. Daarnaast is het ook mogelijk dat het probleem tijdelijk is, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met acute stress of middenin een zwangerschap zit.

Wil jij weten wat te doen tegen haaruitval? Dan is het belangrijk om eerst te weten wat de oorzaak is. Er zijn verschillende opties:

  • Erfelijke aanleg
  • Mannelijke hormonen
  • Haarwortelaandoening
  • Chronische huidziektes
  • Problemen met je schildklier
  • Gebrek aan bepaalde vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen
  • Stress
  • Zwangerschap

 

Aangezien zich bij een normale hoofdhuidfunctie tussen 80% en 90% van de haren in de anagene fase bevindt – kort anagene haren genoemd – mogen niet al teveel haren gemakkelijk uitgekamd kunnen worden. Wanneer gedurende een aantal weken meer dan 50-70 haren per dag uitvallen, dan klopt de A?T-verhouding vermoedelijk niet meer. Er bevinden zich teveel haren in de overgangs- respectievelijk rustfase. Hier kan men van haartuitval spreken. Haarfollikels produceren tijdens een mensenleven een genetisch individueel bepaald aantal haren.

 

Doet zich een frequent vervroegde haarwisseling voor, dat wil zeggen de verhouding van de actief groeiende haren tegenover de telogen haren is uit balans, dan zijn de ‘reserves’ eerder uitgeput en kan de vorming van ‘kale plekken’ het gevolg zijn. Aan haargroeistoornissen liggen meestal een functionele storing of een verkeerd functioneren van de hoofdhuid ten grondslag. Artsen noemen het algemeen zichtbare haarverlies alopecia.

shutterstock_1186035433

Ervaringen van onze klanten

Nienke Dekker

“Ik vind dat er een prettige sfeer hangt, zodra je binnenkomt word je begroet. Er word gevraagd of je wat wil drinken. En ze luisteren echt wat je wilt met je haar.”

Martine Schoe

“De enige die ik nog aan mijn haar laat. Geweldig personeel! Super goede service en gewoon een hele goede kapsalon!!”

Corina Smit

“Super aardig personeel en zeer professioneel!”

Cynthia Kok

“Uitstekende service en mijn haartjes zien er altijd weer tiptop uit! Super blij met jullie als kapper!”

Ilse Vanhommerig – van den Dool

“Ik kom hier altijd graag!”

Wendy Geleedst-Dieleman

“Altijd super tevreden bij Susanne. Pas ook een oil treatment laten doen omdat mijn haar wat droog was, nu vele malen beter.”

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan zowel telefonisch als online.