Aanpassingen werkdagen Susanne en team

Tijdens de 1e Lockdown ben ik, Susanne bewust geraakt hoe kwetsbaar we zijn als zelfstandigondernemer tijdens een periode als deze met Covid-19.

Met de handen op de rug gebonden toekijkend hoe een salon leeg blijft en omzet bijna volledig weg valt. Mijn geluk ten opzichte van vele andere salons is dat ik als haarwerker wel mag blijven werken omdat dit onder de vitale beroepen valt.

De maanden na de 1e Lockdown zijn we vooral bezig geweest met het vullen van de gaten die gevallen waren. Net op het moment dat we de kroontjes weer recht op onze hoofden hadden staan kwam de 2e lockdown, een keiharde en zeer lange periode en helaas met zeer geringe overheidssteun.

De klanten die mij goed kennen weten wel dat ik niet bij iedere tegenslag mijn hoofd laat hangen, maar juist nieuwe wegen vind om er weer bovenop te komen. Daar waar de ene deur dicht gaat, gaan andere weer open.

Ik heb samen met het team vertrouwen in de toekomst van de salon, wij kunnen deze periode overbruggen en vanaf maart ons mooie vak weer met grote motivatie oppakken. Echter, door het wegvallen van inkomen en het doorlopen van vaste lasten was ik er snel van overtuigd ander werk te zoeken, en te vinden.

Inmiddels werk ik bij CMO, postmortale zorg.

Postmortale zorg is de zorg aan en voor het lichaam na het overlijden. De laatste zorg die aan onze medemens kan worden gegeven. Deze laatste zorg voor een overledene is een specialisme. Het vereist veel kennis en een grote deskundigheid om een overledene respectvol te verzorgen, zodat daarna een goede opbaring kan plaatsvinden. Na een zorgvuldige en piëteitvolle verzorging hebben nabestaanden de mogelijkheid om afscheid te nemen. Afscheid nemen van een correct verzorgde overledene is van groot belang voor de rouwverwerking.

Ik heb altijd grote interesse gehad in dit werk en nu heb ik de stap gezet en de kans gekregen. Hiervoor ben ik dankbaar want het zorgt er voor dat ik mij nuttig blijf voelen en mijn blik heb kunnen verruimen. Vanaf Maart zal ik dan ook een combinatie maken tussen mijn salon werk en het werk bij CMO, want ik wil het niet volledig loslaten. Simpelweg omdat ik het prachtig werk vind en het mij ook een stukje financiele zekerheid blijft bieden.

De CMO medewerkers staan net als de verpleging al lange tijd onder hoge werkdruk vanwege de Covid-19 gevallen. Ik heb momenteel dus ook veel te maken met mensen die overlijden aan de gevolgen van Covid-19. Dat ik hier een bijdrage kan leveren aan de zorg juist in deze extreme tijd is het mooiste wat mij had kunnen overkomen.

Mijn salon dagen zullen wel verschuiven. Voor de lockdown was ik aanwezig op donderdag/vrijdag en zaterdag en vanaf maart zal ik dagdelen in de salon aanwezig zijn op maandag, dinsdag en zaterdag.

Uiteraard zie ik u als vaste klant bij mij graag op mijn nieuwe werkdagen. Indien een andere dag beter schikt dat bent u van harte welkom bij mijn collega’s. Indien u vragen heeft kunt u mij altijd persoonlijk een bericht sturen via de chat, app of mail. Indien gewenst kunnen we ook even bellen.

De werkdagen van Jamie veranderen hierdoor ook, aangezien zij ruilt met mijn werkdagen. Jamie haar werkdagen zijn nu als volgt; woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Groeten Susanne

mooi artikel over ons werk, interview met mijn collega Ank

klik hier

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.