VETTE EN VOCHTIGE HOOFDHUID

De evenwichtige hydrolipidelaag houdt de hoofdhuid soepel, beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en bewaart de natuurlijke microbenflora.

 

Een overmatige kliersectie verandert het biologisch evenwicht van de hoofdhuid. Kwantiteit en kwaliteit van de hydrolipidelaag worden aangetast. Teveel vet en zweet laten het haar snel ‘sliertig’ lijken en het abnormale hoofdhuidmilieu maakt de hoofdhuid gevoelig voor irritaties. Typische symptomen van een vettige hoofdhuid zijn jeuk, geïrriteerde huidgebieden  en schildervorming door de overmatige vermeerdering van de microben die roos veroorzaken. In het uiterste geval kan zelfs haaruitval optreden.Met name bij overmatige zweetkliersecretie heeft de kwaliteit van het haar te lijden door de agressieve bestanddelen van het afscheidingsproduct van de zweetklieren. Het haar kan fijner worden, de haarvormende cellen raken vermoeid en behalve het esthetisch probleem treden ook nog haargroeistoornissen op.

 

Voor een vermindering van de vetvorming moet de reductase geremd worden, zodat minder actief dihydrotestosteron aanwezig is en zodoende de prikkel op de talgklierproductie verminderd wordt. Deze taak vervult LA BIOSTHETIQUE complexe normalisant.