• Home
  • Gevoelige hoofdhuid

Gevoelige hoofdhuid

Diagnose

Het fenomeen van de gevoelige hoofdhuid is één van de moeilijkst te diagnostiseren en te behandelen hoofdhuidproblemen.

  1. De mate van gevoeligheid is moeilijk te bepalen, omdat het subjectieve gevoel van de individuele persoon beslist over de mate waarin dit als probleem wordt ervaren.
  2. Alle huidtypes kunnen als gevolg van individuele hoofdhuidveranderingen gevoelig reageren. Bijvoorbeeld droge hoofdhuid kan als gevolg van slecht functioneren van de talgklieren neigen tot irritaties. Vette hoofdhuid wordt door overtollige talg, die afgebroken wordt door bacteriën, sterk geïrriteerd en roos is eveneens een milieuverandering op de hoofdhuid en een teken van microbiële bevolking door gistschimmels, die in het uiterste geval gevoelige reacties van de hoofdhuid kunnen veroorzaken.
  3. Maar ook klanten met een schijnbaar normale hoofdhuid beoordelen hun huid vaak als gevoelig, zelfs wanneer optisch geen opvallende verschijnselen te zien zijn.

 

shutterstock_536693068

Oorzaken

In de meeste gevallen is de barrièrefunctie van de huid verstoord. Daarom kunnen alle mogelijke prikkelende stoffen die op de hoofdhuid komen, beter binnendringen. Wanneer de natuurlijke afweermechanismen van de hoofdhuid door verschillende oorzaken verstoord worden, reageert de hoofdhuid door zogenoemde ‘boodschapperstoffen’ die de celsystemen van de huid activeren en zo reacties uitlokken.

De oorzaken voor gevoelige reacties kunnen divers zijn. Inwendige factoren, bijvoorbeeld stress, spanning, nerveuze of organische belastingen (gezondheid, medicijnen), voeding maar ook klimatologische factoren, bijvoorbeeld verwarmingslucht, kou, enzovoort, kunnen gevoelige reacties veroorzaken.

Belangrijk

Bij ‘typegewonden’ gevoeligheid van de hoofdhuid is het aan te raden, de behandeling ook na een merk- en zichtbare verbetering van het hoofdhuidmilieu te handhaven. Bij slecht functionerende talgklieren, bijvoorbeeld bij een droge of vette hoofdhuid, is het aan te raden, de hoofdhuid met de La Biosthetique-methode te normaliseren, dat wil zeggen de talgklieren te stimuleren of te kalmeren.

Bij roos is een behandeling met Methode Pellicules aan te raden. In de mate waarin de hoofdhuidfuncties zich normaliseren, wordt de vatbaarheid voor prikkels van de hoofdhuid verminderd.

Ervaringen van onze klanten

Nienke Dekker

“Ik vind dat er een prettige sfeer hangt, zodra je binnenkomt word je begroet. Er word gevraagd of je wat wil drinken. En ze luisteren echt wat je wilt met je haar.”

Martine Schoe

“De enige die ik nog aan mijn haar laat. Geweldig personeel! Super goede service en gewoon een hele goede kapsalon!!”

Corina Smit

“Super aardig personeel en zeer professioneel!”

Cynthia Kok

“Uitstekende service en mijn haartjes zien er altijd weer tiptop uit! Super blij met jullie als kapper!”

Ilse Vanhommerig – van den Dool

“Ik kom hier altijd graag!”

Wendy Geleedst-Dieleman

“Altijd super tevreden bij Susanne. Pas ook een oil treatment laten doen omdat mijn haar wat droog was, nu vele malen beter.”

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan zowel telefonisch als online.